Week 1: Hola Amigos! - Reisverslag uit Vic, Spanje van Nancy - WaarBenJij.nu Week 1: Hola Amigos! - Reisverslag uit Vic, Spanje van Nancy - WaarBenJij.nu

Week 1: Hola Amigos!

Door: Nancy

Blijf op de hoogte en volg Nancy

20 September 2010 | Spanje, Vic

Miércoles 15-09 Dag 1

Ja, ja! Daar ga ik dan. Jammer genoeg niet meer naar Mexico zoals gepland, maar gelukkig heb ik toch nog snel een plekje kunnen regelen in Vic (Catalunya, España) om te studeren een half jaartje. Samen met mijn zus ben ik opweg gegaan naar Eindhoven Airport. Mijn laatste keer rijden voorlopig . Ow wat zal ik die Peugeot 107 missen!
Aangekomen op Girona moest ik helaas 3,5 wachten op de bus naar Vic. Maar 2x per dag gaat er een bus van Vic naar Girona Airport. Gelukkig had ik wat lasagna ingeslagen, jam jam! Een half uur van te voren ben ik naar de busplaats gegaan, maar een half uur later was de bus er nogsteeds niet. 10 min nadat mijn bus eigenlijk al vertrokken had moeten zijn begon ik hem toch wel een beetje te stressen (oke eigenlijk heel erg), aangezien het ook de laaste bus was. Er waren een heleboel bussen dus ik was bang dat ik heb over het hoofd had gezien, maar een kwartier te laat kwam mijn bus daar toch aanrijden. Je wil niet weten hoe opgelucht ik was. Na een uur in de bus te hebben gezeten door een prachtig landschap kwam ik aan op de busplaats in Vic, mijn stadje voor het komende half jaar. De Duitse meisjes waarmee ik het appartemment ga delen stonden me daar op te wachten samen met 3 andere internationale studenten. Wauw...dat was een leuk onthaal. Na 10 min lopen kwamen we bij de flat aan. Ziet er top uit, echt een appartement, geen vies studentenhuis.
Er is nog 1 kamer vrij, dus voorlopig heb ik nog mijn eigen badkamer. En geloof me, die is grote dan thuis, en ziet er ook top uit. Mijn slaapkamer is vrij simpel, maar daar ben ik toch bijna nooit. Zo’n beetje alleen om te slapen. Ik heb 2 bedden dat is wel erg handig voor als mensen langs komen.

Jueves 16-09: Dag 2
’s middags om 4 uur moest ik gelijk naar school voor een welcomes meeting. Ook heb ik hier gelijk mijn mentor ontmoet, Núria. We zijn totaal met zo’n 30 exchange students en moesten ons ook allemaal even voorstellen: naam, leeftijd, opleiding en nationaliteit. Ik zie het nogsteeds voor me hoe Gina’s (hoofd van de internationale afdeling) open ging van verbazing toen ik zei dat ik 19 was. Jaja, ik ben weer eens de jongste. Achja ik ben het gewend, het is meestal zo. Voor de rest liggen de leeftijden tussen de 21-25 jaar.
Na school zijn we naar een appartement van andere studenten te gaan. Daar is lekker voor ons gekookt en hebben we een kaartspel gespeelt, natuurlijk onder het genot van een lekker drankje. In dit appartement wonen Miqeal (pools), Robert (pools), Fransesca (Italiaans) en Tanja (Duits). Na nog een paar drankjes meer zijn we naar het festival waar heel Vic om draait dit weekend. Helaas was het niet heel veel soeps, hopelijk morgen beter.

Viernes 17-09: Dag 3
Het was erg slecht weer. Eigenlijk zouden we een citytrip door de stad maken, maar vanwege het slechte weer werd het afgelast. Dus het weekend was officieel begonnen en daarom hadden we om 7 uur in ons appartement afgesproken om eerst lekker wat te drinken bij ons en daarna weer naar het festival te gaan. Aangezien het nogsteeds regende ’s avonds hebben we maar besloten niet meer naar het festival te gaan en hebben we met zijn 8en een heerlijk feestje gecreeert in het appartement. De wodka heeft rijk gevloeit (tja...polen he). Ook hadden we gelijk afgesproken om morgen om 11 uur naar Barcelona te gaan met zijn 8en.

Sábado 18-09: Dag 4
Helaas lagen 3 mensen nogsteeds ziek in bed van de avond ervoor toen we vertrokken naar Barcelona. Helaas dus maar met 5. Het is een uurtje met de trein en kost 4,50 euro. Goed te doen dus. We waren met 4 dames en 1 heer, dusja de dames wilde natuurlijk shoppen, want ja daar staat Barcelona toch om bekend. Na 3 winkels te hebben gehad, had miquel het wel voor gezien met dat geshop en ben ik met miquel naar de ramblas gegaan. Ga nog wel een andere keer shoppen daar. Wij hadden een ontzettennd leuke foodmarket ontdekt met ontzettend veel kraampjes met super lekker eten. Wij hebben een lekker fruitsapje gekocht bij een kraampje dat zeker wel 50 smaken had, misschien nog wel meer.
Toen we weer terug waren in Vic zijn we meteen naar het festival gegaan, het was nu zo’n 12 uur. Het festival was nu veel beter, echt enorm veel mensen. Heel het Plaza Major stond vol. Hier hebben we wel wat uurtjes vertoeft.

Domingo 19-09: Dag 5
Zondag hebben we een rustdag gehouden, iedereen was kapot van de afgelopen dagen. We zijn dus bijna heel de dag thuis gebleven en hebben zondag tot onze schoonmaakdag gemaakt. Zondag moet heel het huis schoon. Aangezien op zondag de winkels gesloten zijn en we gister te laat terug waren uit Barcelona waren we verplicht uit eten te gaan. Snel even wat vrienden gebelt of ze me wilde en zo zijn we met zijn 10en uit eten geweest bij een pizzaria. Morgen zal de eerste een beetje echte schooldag zijn. Het is nogsteeds introductieweek, maar maar deze week krijgen we elke dag Spaanse en Catalaanse les. Curso intensivo Español y Catalan. Als de echte lessen volgende week beginnen kunnen we alleen nog kiezen om Cursos extensivos te volgen (2 keer in de week).

Wat ik nog even kwijt wil:
-Hier een kleine impressie van mijn school, een iets andere sfeer dan in Nederland. http://www.youtube.com/watch?v=EeGDRSWB46w
-Hier nog een filmpje van mijn vrienden die een liedje voor mij hadden geschreven de avond voor ik echt weg ging. http://www.youtube.com/watch?v=C65lVLeDplM

Voor als je het niet goed kunt verstaan, hier de tekst:

Als er nooit meer een Nini zou zijn
Omdat ze naar Spanje zou gaan
Heb je enig idee wat het met ons zou doen
Als we haar Spaans niet kunnen verstaan

(RAP)
De feesten zonder Nini zullen nooit meer hetzelfde zijn
Hoe zou je het vinden als de dagen hetzelfde zijn
We vinden het niet fijn, gelukkig blijf je klein
Vergeet niet dat je altijd onze vriend zal zijn
Neem de tijd om dit even te horen
Je zal altijd tot onze groep behoren
Iedereen jaloers op jou heerlijke leven
Je wilt ook teveel op deze wereld beleven
Je grijpt je kans, vaak zonder hulp
Je houd je koppie omhoog en kruipt niet in je schulp
Geef elkaar een knuf, onze vriendschap blijft sterk
We zwaaien je uit, onze vriendschap blijft sterk

We houden van Nini, ookal gaat ze weg
Het doet ons toch stiekem verdriet
Ook de mannen in Nederland hebben veel pech
Want naar bed met haar kunnen ze niet

• 20 September 2010 - 14:05

Samantha :

hee nance! zo te lezen heb je het wel naar je zin daar ;) mooizo en natuurlijk houden zo!!

• 20 September 2010 - 15:11

Ome Johan:

Hoi Nance
    Ziet er gezellig uit dat studeren in spanje groetjes

• 20 September 2010 - 16:49

Tante Tonnie:

hallo stoer nichtje
    het is weer leuk om je reisverslag te lezen ziet er leuk uit

• 20 September 2010 - 17:08

Evianne <3 Nini:

Nini :)

Leuk zo hoor die berichtjes per dag! Wel volhouden hea, en ook de foto's erbij houden hoor!

voel je je al een beetje thuis daar :)

Snel weer camtelefoneren heaaaah

xxx DKD from hollanda

• 20 September 2010 - 19:33

Wesley:

Hey nance ziet er goed uit hoor. Leuk appartement je ...:P Hier gelooft ook niemand dat ik 19 ben hoor. Wordt haast voor gek verklaart.Maar succes met je cursus morgen, maar vooral ook lekker genieten natuurlijk.

Groeten uit Zuid-Afrika X

• 20 September 2010 - 20:41

Yolande:

Bofkont! Toch nog net op tijd een SUPER kamer geregeld.
    Is er nog een leuk B&B bij je in de buurt voor Tante Marion en mij.
    Kuss..... see you soon

• 21 September 2010 - 04:24

Tante Marion:

Olé, Zoek voor ons maar een leuk adresje waar we de volgende week, lekker samen kunnen eten.

• 23 September 2010 - 16:45

Wes:

Dan koop je toch zelf ook een auto daar hartstikke handig. Maandag hebben we er 2. :D