Week 2: 24 uur non stop Barcelona - Reisverslag uit Vic, Spanje van Nancy - WaarBenJij.nu Week 2: 24 uur non stop Barcelona - Reisverslag uit Vic, Spanje van Nancy - WaarBenJij.nu

Week 2: 24 uur non stop Barcelona

Door: Nancy

Blijf op de hoogte en volg Nancy

27 September 2010 | Spanje, Vic

Vorige week heb ik nadat veel mensen mijn verhaal al gelezen hadden nog 2 leuke filmpjes toegevoegd, heb je ze nog niet gezien en wil je ze toch nog even kijken, hier de links:
-Hier een kleine impressie van mijn school, een iets andere sfeer dan in Nederland.
-Hier nog een filmpje van mijn vrienden die een liedje voor mij hadden geschreven de avond voor ik echt weg ging. http://www.youtube.com/watch?v=C65lVLeDplM (kun je het niet verstaan, bij week 1 staat de tekst)

..........
Lunes 20-09 Dag 6

Maandag... de eerste schooldag. Het is nog wel introductieweek, maar we krijgen nu een week langs Spaans en Catalan. Zo begon die dag dus met Spaans, van een erg oude docent. Het had mijn opa kunnen zijn. Soms zijn oudere docenten juist wel super tof, maar meestal niet. Maar we hadden geluk :D, het is een super toffe docent. Elke dag geeft hij 1 uur gewoon les in het lokaal en 1 uur les ergens buiten op de campus of in de stad om de geleerde theorie in praktijk te brengen, super tof dus.
Em dic Nancy i soc Holandese. Jaja…dat heb ik geleerd in mijn eerste les Catalan wat we na Spaans kregen. De docent begon natuurlijk meteen in het Catalaans tegen ons aan te lullen, maar het leek wel Chinees. Verstond er echt geen bal van. Het lijkt wel een klein beetje op het Spaans, maar niet heel erg.

Martes hasta Jueves 21-09 tot 23-09 Dag 7 tot 9

Dit waren eigenlijk allemaal normale schooldagen met 2 uur Spaanse les en 1 uur Catalan. Buiten schooltijd nog wel veel bij andere Erasmus studenten op bezoek geweest en zij bij ons, maar verder geen hele bijzondere dingen. Donderdag hadden we wel een welkomswoord van allerlei hoge pieten, was erg leuk. We worden daar echt als heel waardevolle en bijzondere studenten gezien. Achteraf was er ook dan ook een lekker hapje en een drankje en konden we met wat mensen van de Uvic praten, was echt super leuk!

Viernes 24-09: Dag 10
Deze dag de laatste les Catalan gehad, Jehh!! I hate it, it’s a stupid language. Ik ga het dus ook niet kiezen. Het wordt ook alleen maar in Catalunya en Andorra gesproken, dus ik heb er ook niet erg veel aan. Ik kan me beter op het Spaans storten, wat ook nog steeds niet erg soepeltjes gaat, want ja ben nu eenmaal geen talenwonder. Owja de vele spellingsfoutjes in het vorige verslag, hopelijk is het nu beter, but i’m not sure.
Op vrijdag zijn we ook gaan stappen met bijna alle Erasmus studenten. Het was super leuk, want er was een muziekoptocht die elk cafe afging. Bij elk cafe kwamen ze ongeveer 10 minutjes spelen dus we hebben de optocht achtervolgd. We hebben het alleen niet te laat gemaakt, want de volgende dag moeten we vroeg op.

Sábado 25-09: Dag 11
Om 9 uur vertrokken we met de trein naar Barcelona. Op 1 na waren alle Erasmus studenten erbij. Juliane is terug naar Duitsland gevlogen, omdat het niet goed gaat met haar moeder. In Barcelona hebben we een tour door de stad gemaakt met een gids, alleen door het oude deel van de stad. De trip duurde zo’n 4 uur, maar was ontzettend leuk. De gids vertelde alles in het Spaans en het Engels dus dat was ook wel erg handig en hij kon super leuk vertellen. Ik heb tijdens de tour veel aantekeningen gemaakt, zodat ik dezelfde tour kan doen met vrienden en familie die langskomen. Mams en mijn tante komen naar hier van Maandag tot woensdag. Maandag en dinsdag zullen ze Barcelona bezoeken en woensdag komen ze naar mij. Jammer genoeg heb ik vanwege school geen tijd om naar Barcelona te gaan maandag of dinsdag.
Na de tour zijn we de stad verder gaan bezoeken. We hebben een aantal festivals bezocht wat super leuk was. Het feest La Mercé is namelijk aan de gang, het grootste feest van het jaar in Barcelona. Dus je kan wel raden, het was verschrikkelijk druk. Rond een uur of 8 hebben we met zijn allen de supermarkt geplunderd en hebben we het lekker op het zuipen gezet op het strand. Voor vele studenten een hele belevenis, omdat je in veel landen totaal niet kunt drinken op straat. Het was super gezellig en om 12 uur was er vuurwerk. Om een uur of 1 zijn we de stad in getrokken om een lekker feestje te bouwen, maar een aantal studenten konden bij lange na al niet meer recht lopen. Om 4 uur waren we uitgefeest en hebben we wat op het treinstation gezeten en gelegen. We moesten wachten op de trein van half 7. Vreemd genoeg was ik totaal niet moe en ik kon dus ook in de trein totaal niet slapen. Om 9 uur ’s ochtends lag ik uiteindelijk in mijn bedje. Meer dan 24 uur lang op geweest dus, maar het was het waard. Het was geweldig!!!!

Wat ik nog even kwijt wil:
-Wil je een kaartje sturen en heb je mijn adres niet, hier is het:
Nancy Verschuren
Carrer de Lluís Vila Abadal 1r, 1a
08500 Vic
Spanje

-We krijgen een nieuw Spaans meisje in het appartement. Weg privé badkamer . Maar dat is natuurlijk wel goed om wat Spaans mee te oefenen en het is beter voor mij, omdat die anderen toch wel veel samen zijn, het lijkt wel een lesbisch koppel ;).
-Het schoolgebouw zie er hier heel anders uit dan in Nederland. Het is een echte campus, meerdere kleine gebouwen verspreid. Er staan ook gewoon woonhuizen tussen.
-Ik moet hier veel meer naar school om dezelfde punten te behalen als in Nederland, super bizar dus en ik ben er niet erg blij mee. Wel hoef ik waarschijnlijk op maandag pas om 18.00 te beginnen, dus dan heb ik lekker lang weekend voor weekendtrips, want die wil ik natuurlijk wel lekker veel gaan maken.

• 27 September 2010 - 13:25

Sam:

ik blijf je volgen hoor nance :) zo te zien heb je een leuk weekend gehad.. maarja dat had je eigenlijk al min of meer verteld op msn :)

xxx sam

• 27 September 2010 - 18:22

Erik:

zo te zien heb je het erg naar je zin!!
    je foto's zijn super gaaf om een beeld te krijgen van wat jij ziet....
    maar probeer je catalaans nog wat bij te spijkeren hè :P
    veel suc6 nog!

x erik

• 27 September 2010 - 19:14

Wesley Peters:

Hej nance ziet er echt super gezellig uit hoor. Mis hier wel een beetje een strand hoor. Dat spaans leer je echt zo hoor. spreek ook al best aardig afrikans. Lekker veel leuke dingen doen hoor.

X

• 30 September 2010 - 17:29

Evianne:

Keep on writing!

• 01 Oktober 2010 - 07:10

Evianne:

NEE zie nu pa shet filmpje waar ik op sta :P

verschrikkelijk XD

• 05 Oktober 2010 - 04:18

Tante Marion:

Heb een artikel over Argentinië voor je uitgeknipt. Zal het vandaag opsturen. Plak maar vast een naambordje op de brievenbus.