Aankomst Tamale – Wijze lessen van Kaka - Reisverslag uit Accra, Ghana van Nancy - WaarBenJij.nu Aankomst Tamale – Wijze lessen van Kaka - Reisverslag uit Accra, Ghana van Nancy - WaarBenJij.nu

Aankomst Tamale – Wijze lessen van Kaka

Door: Nancy

Blijf op de hoogte en volg Nancy

21 November 2011 | Ghana, Accra

Na 14 uur hobbelen zijn we aangekomen in Tamale, om 9 uur ‘s avonds. Wat een reis poe…500 km – 14 uur, het gaat hier niet zo rapido rapido dus. Bij aankomst werden we opgehaald door een medewerkster van Meet Africa en naar onze slaapplaats gebracht, in het huis van de oprichtster van Meet Africa. Helaas was zij zelf net overleden, ze was nog maar ongeveer 35 jaar. We hebben nog de lokale specialiteit te eten gekregen, wow wat was dat smerig zeg. Het leek op een soort deegbal, maar dan gemaakt van mais. Die wordt dan in een soort pittig soepje gelegd en dat moet je dan met je handen opeten. BLEH!!! Ik lust bijna alles maar dit was echt heel ranzig. Een paar moesten er echt van kokhalzen.

De volgende dag werden we uitgenodigd bij Kaka, de moeder van de oprichtster. Zij is al ergens in de 70 en word door heel de familie als de belangrijkste des huizes gezien. Ze heeft ons een heleboel wijze dingen verteld, leuk om naar te luisteren. Zo vertelde ze dat zij Moslims en wij Christenen samen 1 zijn, we moeten samen op deze wereld leven en dat zouden we in alle vrede moeten doen. Ook zij ze: “Een theezakje is maar een theezakje en water is maar water, maar als je die 2 combineert dan heb je pas wat: Thee!” Oftewel: “De koraan is maar de Koraan, en de bijbel is maar de bijbel, maar als je beide leest dan heb je pas kennis van de wereld”. Morgen zou ze verder gaan met vertellen.

Daarna hebben we een rondleiding door de stad gekregen. Erg leuke en gezellig stad, veel leuker dan Accra. Accra is te druk, hier speelt ook veel meer muziek. ’s Middags zouden we nog naar de gastfamilies gaan, maar alles ging weer op een Ghana tempo, dus werd er besloten dat we nog een nachtje in Kaka’s house bleven overnachten. Het avondeten was erg lekker, rijst met een sausje en wat kip. En ook deze keer mochten wij weer als eregasten samen met Kaka eten. Ook de volgende dag kwamen we weer bij Kaka ontbijten, maar ze scheen Malaria te hebben opgelopen, dus ze wilde niks eten. Die injectiespuit lag gewoon nog naast der, en daar lag ze dan op de grond heel zielig. Vrouwen slapen hier namelijk op de grond, op een dun kleedje, terwijl mannen een bed hebben.

’s Avonds laat ben ik nog naar mijn gastfamilie verplaatst. Het was al donker.

• 21 November 2011 - 18:49

Samantha:

hee nance ikga je weer volgen hoor
    fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen :)

• 21 November 2011 - 20:08

Myrna & Mama:

Hai zusje! Heel veel plezier daar! Mama & ik zaten nog ff foto's van Tamale te kijken, maar het is wel echt back to basic! Succes! ;)
    Liefs Mama & Myrna